Lækre hjemmelavede frikadeller

Frikadeller

Dagens ret i dag var frikadeller, og med lidt inspiration fra min bedstemors opskrift fik jeg lavet en ordentlig portion så der også var en masse til fryseren.

Ingredienser:

  • 3 kg svinefars (8-15% fedt)
  • 2 meget store løg fra haven
  • 8 tsk salt
  • 40 omgange peber på peberkværnen
  • 10 store spsk hvedemel
  • 8 æg
  • En liter mælk

Fremgangsmåde:

  • Find en skål der er stor nok til at rumme det hele – Når du har fundet en skål skal du tvivle på om den er stor nok og finde en større. Jeg brugte det et stort dejfad.
  • Snit løgene meget fint og bland løg, æg, mælk og kød godt sammen i skålen.
  • Tilsæt mel og krydderier og rør det hele godt igennem, evt med håndmixer med dejkroge.
  • Juster konsistensen med mælk/mel til den er passende.

Frikadellerne formes nemmest med en ske i håndfladen, jeg plejer at lave frikadellerne rimeligt små, men alt er jo relativt.

De steges ved jævn varme i 5-10 minutter til de er gyldenbrune på begge sider og gennemstegte.

Ovenstående opskrift gav lidt over 100 frikadeller.

Anders Christensen

Arbejder til dagligt med billetløsninger hos Safeticket og bruger sin fritid på en masse blandede ting, lige fra køkkenhaven, fiskeri, madlavning og helt over i den anden grøft med udvikling af elektroniske dimser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *