Frikadeller
Dagens ret i dag var frikadeller, og med lidt inspiration fra min bedstemors opskrift fik jeg lavet en ordentlig portion så der også var en masse til fryseren.
Ingredienser:
- 3 kg svinefars (8-15% fedt)
- 2 meget store løg fra haven
- 8 tsk salt
- 40 omgange peber på peberkværnen
- 10 store spsk hvedemel
- 8 æg
- En liter mælk
Fremgangsmåde:
- Find en skål der er stor nok til at rumme det hele – Når du har fundet en skål skal du tvivle på om den er stor nok og finde en større. Jeg brugte det et stort dejfad.
- Snit løgene meget fint og bland løg, æg, mælk og kød godt sammen i skålen.
- Tilsæt mel og krydderier og rør det hele godt igennem, evt med håndmixer med dejkroge.
- Juster konsistensen med mælk/mel til den er passende.
Frikadellerne formes nemmest med en ske i håndfladen, jeg plejer at lave frikadellerne rimeligt små, men alt er jo relativt.
De steges ved jævn varme i 5-10 minutter til de er gyldenbrune på begge sider og gennemstegte.
Ovenstående opskrift gav lidt over 100 frikadeller.