Lækre hjemmebagte fuldkorns pølsehorn

Jeg havde sådan en lyst til pølsehorn og lod mig inspirere lidt af hvad jeg lige kunne finde af spændende opskrifter og kombinerede det til nedenstående opskrift.

Opskriften her giver ca. 64 pølsebrød – 4 bageplader á 16 pølsebrød.

Ingredienser:
100 gram gær (2 pakker)
70 gram bagemargarine (eller tilsvarende fedtstof)
4 dl mælk
3 dl creme fraiche
650 gram hvedemel
350 gram fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pølser (ca. 20, alt efter størrelse)
1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen og hæld mælken ved så den bliver en smule lunken. Den må ikke være direkte varm da den så slår gæren ihjel!

Rør gæren ud i ovenstående, tilføj creme fraiche, salt og sukker og bland det hele godt sammen.

Tilsæt derefter melen lidt af gangen og ælt det godt sammen.

Hiv dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, del dejen i to lige store klumper (ca 1 kg hver) – De to klumper deles derefter i 4 stykker (ca 250 gram hver) som rulles ud til en “pandekage” som skæres i 8 trekanter og udstyres med en pølsestump.

Pølsehornet rulles sammen og sættes til at hæve 25 minutter på en bageplade.

Pensles med et sammenpisket æg inden det skal bages ca. 15 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft)

Anders Christensen

Arbejder til dagligt med billetløsninger hos Safeticket og bruger sin fritid på en masse blandede ting, lige fra køkkenhaven, fiskeri, madlavning og helt over i den anden grøft med udvikling af elektroniske dimser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *